Ziekteverzuim kost handenvol geld. Niet enkel de kosten voor de zieke medewerker zelf, ook kosten en tijd om vervanging te zoeken en op te leiden, extra werkdruk bij de andere collega's, onrechtstreekse kosten door productiviteitsdaling of omzetverlies.
Gezondheid en welzijn zijn prioritair voor een gezonde onderneming. Als werkgever is het belangrijk dat uw medewerker fit en in goede conditie is. Niet alleen op fysiek vlak. Ook mentaal.
War for talent is steeds meer aanwezig. Deze huidige trend daagt de bedrijven uit om in te zetten op een duurzaam personeelsbeleid en blijvend geëngageerde medewerkers.
"If you look after your people, your people will look after your customers, it's as simple as that" Sir Richard Branson.
Voorkomen is beter dan genezen.
Een duurzaam beleid zet in op fysieke gezondheid (ergonomie, verluchting, etc) en heeft ook aandacht voor het psychosociaal welzijn van de medewerkers.
Psychosociaal welbevinden zorgt ervoor dat uw medewerkers geëngageerd blijven.
Geëngageerde medewerkers zijn productiever, blijven trouw aan de onderneming, zorgen voor betere communicatie en vertonen minder ziekteverzuim.
Investeren in het psychosociaal welbevinden van uw medewerkers is investeren in de toekomst. Als expert in Stress en Burn-out ondersteun ik uw onderneming graag in thema's als Welzijn op het werk, Focus, Stressmanagement en Veerkracht, Hartcoherentie op de werkvloer.
Investeer in je medewerkers met de workshop STRESS LESS met VEERKRACHT.
Workshop mét impact, hands-on, interactief. We schetsen een theoretisch kader rond stress. We vertalen dit naar concrete bruikbare tools en handvaten om op een veerkrachtige manier met stress om te gaan. Hierbij werken we oplossingsgericht en interactief.
Waarom? Stressvolle situaties horen bij het werk en leven. Ze beïnvloeden het algemene welzijn en de productiviteit.
Stress minimaliseren is geen optie. Het is een strategie die zorgt voor méér overbelasting en zal op termijn fysieke en mentale klachten veroorzaken.
Medewerkers die minder stress ervaren, halen meer plezier uit hun werk. Ze hebben meer energie en zijn minder onderhevig aan ziekteverzuim door werkgerelateerde stress.
Sommige mensen zijn gevoeliger aan stress dan anderen. Stressvolle situaties kan je niet altijd uit de weg gaan, je kan wel leren om er anders mee om te gaan. Inzetten op stresspreventie en stress bespreekbaar maken is dus een verstandige investering.
Wat leer je?
Inzicht in stress
Stresssignalen, triggers, bronnen
Veerkracht trainen
Concreet actieplan als individu én als team.
Resultaat: Met deze workshop maak je stress bespreekbaar. Haalbare tips & tricks om stressvolle situaties beter aan te pakken. Méér welzijn bij de medewerkers zorgt optimale productiviteit en minder werkverzuim.
Voor wie? Voor bedrijven die bereid zijn te investeren in het welbevinden van hun medewerkers. Samen werken aan meer veerkracht met oog voor de organisatie, het team en het individu.
Overtuigd? Vraag uw offerte aan. Ik contacteer u om verdere details te bespreken.
Negatieve stress is één van de belangrijkste oorzaken bij ziekteverzuim.
Aandacht voor mentaal welzijn wordt voor bedrijven steeds belangrijker om mensen aan boord te houden. Vooral bij de generatie Z en millenials blijft aandacht voor mentaal welzijn als bedrijf een belangrijke peiler.
Stress kan je natuurlijk niet uitschakelen of vermijden. Wel kan je de beleving van stress ombuigen. Als bedrijf kan je tools aanreiken om te werken aan veerkracht.
Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om te leren omgaan met stress. Makkelijk toepasbaar, vraagt weinig tijd en inspanning.
Door op een specifieke manier te gaan ademen, beïnvloed je je hart. Je hart zal met behulp van je ademhaling signalen van veiligheid naar je brein sturen. Hierdoor biedt je een antwoord op opgebouwde stress en brengt evenwicht, focus en een gevoel van veiligheid in je lichaam en brein.
Via biofeedbackappartuur krijg je tijdens een meetmoment onmiddellijk het resultaat van je ademhaling op je zenuwstelsel te zien.
Dit houdt de motivatie hoog om te blijven oefenen en dus proactief aan veerkracht te blijven werken.
Waarom zou je als bedrijf interesse hebben in een hartcoherentietraining?
je vindt het mentaal welzijn van je medewerkers belangrijk en wil een training aanbieden die kadert in het preventief welzijnsbeleid
je wil investeren in de vitaliteit, veerkracht en productiviteit van je medewerkers
je wil aan teambuilding doen
je wil een omgeving creëren waar je de kans op overspanning en burn-out vermindert en werken met méér energie, plezier en voldoening meer ruimte krijgt.
Verschillende formules: De Hartcoherentielezing.
Lezing over stresshantering, veerkracht en hartcoherentie inclusief demomoment van 1,5u. Een korte, eenvoudige manier om je medewerkers te laten ervaren wat stress met je lichaam en brein doet. Daarbij krijgen ze zelf oefeningen aangereikt waarmee ze zelf onmiddellijk en zelfstandig aan de slag kunnen gaan met veerkrachttraining. Contacteer mij gerust voor een voorstel op maat van uw organisatie.
De workshop hartcoherentie . Bij de start van de training wordt er een meting uitgevoerd waarbij lichamelijke klachten, negatieve stress, depressie en angsten bevraagd worden. Na de training wordt er nogmaals een meting uitgevoerd om de effecten van de training te kunnen duiden. Dit resulteert in een anoniem rapport dat verstuurd wordt naar de directie en/of HRM van de organisatie. De deelnemer zelf ontvangt zijn persoonlijk resultaat.
Er zijn 2 mogelijke opties. Indien gewenst, kan een aanbod op maat uitgewerkt worden.
Optie 1: 2 halve dagen van 3u (incl.pauze). Tussen de 2 workshops is er een periode van 14 tot 20 dagen.
Deelnemers: max. 12 personen. Mogelijkheid bestaat om te werken in twee groepen in voor- en namiddag om permanentie op de verschillende diensten te garanderen. Graag groeperen binnen dezelfde dag. Voordeel: slechts twee momenten van training. Nadeel: de trainer heeft maar twee momenten om het team te coachen en op te volgen.
Optie 2:4 sessies van telkens 1,5u. Tussen elke sessie is er een periode voorzien van 14 tot 20 dagen.
Deelnemers: 2 tot 12 personen. Deze optie is interessant om grotere groepen te trainen. Permanentie kan gegarandeerd blijven door de spreiding van de werknemers. Graag groeperen van sessies in halve dagdelen. Voordeel: door de 4 contactmomenten kan de trainer het team beter coachen en opvolgen. Korte sessies in tijdsspanne. Nadeel: langere trainingstijd en 4 momenten te plannen.
Wanneer uw medewerker uitvalt door spanningsklachten of burn-out, is het voor vele bedrijven moeilijk om de communicatie gaande te houden. Ook voor de medewerker zelf is dit moeilijk. Schuldgevoelens en schaamte veroorzaken vaak een breuk in de communicatie. Terwijl net die blijvende verbinding voor beide partijen zo belangrijk zijn en de duur van de uitval beïnvloeden. Als expert in stress en burn-out en reset facilitator ondersteun ik graag uw bedrijf en de werknemer in het opgang brengen en houden van die dialoog. Gedurende dit proces treed ik op als neutrale partij, worden de belangen en behoeftes van alle betrokken partijen in kaart gebracht. Dit om een vlottere én duurzame werkhervatting te faciliteren.
Wenst u ondersteuning in de communicatie en het re-integratieproces van uw medewerker? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bekijken.